UN Women’ın işbirliği ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele gününde başlatılan; TAPV, CİSÜ Platformu tarafından yürütülen 2 aylık #şikayetimvar kampanyasının sonuna geldik!
CİSÜ Platformu üyelerinin katkılarıyla yürütülen kampanya boyunca, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kadınların sağlık sistemindeki haklarını anlattık, bunların bilinirliğinin yaygınlaştırılması için çalıştık.
Süresiz olarak TAPV Akademi’den ulaşılabilecek olan Kadınlar İçin Şiddet ve Sağlık Öğrenme Modülü videoları aracılığıyla kadına yönelik şiddetin türlerini, şiddet döngüsünü, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınların şiddete maruz bırakılmaları durumunda sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanabileceğini, kadına yönelik şiddetle ilgili hizmet alınabilecek kurum ve kuruluşlarla ilgili detaylı bilgilendirme yaparak nitelikli sağlık hizmeti ile pek çok şiddet vakasının önlenebileceğinin önemini vurguladık.
#şikayetimvar sloganını kullanarak dijital medyada yaygınlaştırdığımız kampanya, 2 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 700 bin kişiye ulaşmayı başardı.
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı(TAPV), Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle yürütülen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında Şiddete Maruz Kalan Kadınlara Yönelik Sağlık Hizmet Mekanizmalarının Güçlendirilmesi Projesi’ni yürütmektedir.
Bu proje kapsamında CİSÜ Platformu Kadın+ Sağlığı Grubu ortaklığı ve işbirliğinde yürütülen, #şikayetimvar kampanyası, kadınlara şiddet riskiyle karşı karşıya olduklarında sağlık kurumlarından erişebilecekleri hak ve hizmetleri aktarmaya odaklandı ve nitelikli sağlık hizmetinin kadına yönelik şiddetin önlenmesinde ne kadar büyük ve önemli bir rolü olduğunu anlattı.
TAPV Akademi’den ulaşılabilecek olan Kadınlar İçin Şiddet ve Sağlık Öğrenme Modülü videolarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Videoların sonunda yer alan Kadına Yönelik Şiddet ve Sağlık Öğrenme Modülü Değerlendirme Formu‘nu doldurmayı unutmayın!